9 november 2008

Skola igen

Vårt dagis bjöd in skolan som ligger närmast där vi bor för att de skulle veta att Linnéa finns och vad vi ville med hennes skolgång plus att vi också ringde skolan och meddelade att vi ville diskutera möjligheterna att låta Linnéa gå i en vanlig klass.
Så på tisdag ska/skulle vi träffa skolan och prata med dem.
I torsdags kväll damp det ner två brev hos oss och där meddelades att i var välkomna att komma på informationsmöte på den skola som är tjejernas inskrivningsskola och gissa om man blev förvånad när det inte är den skola som vi har haft kontakt med utan en skola som ligger i det område där vi bor men lite längre bort.
Enligt mig är denna skola bättre för den har inget högstadium, skolan har också särskola men tyvärr inte en klass som passar för Linnéa för de har jag redan kontrollerat utan de har en liten särskoleklass där den yngsta kommer att gå i årskurs två när Linnéa börjar och sedan är resterande särskolan inriktad på multihandikappade som inte kan gå alltså de sitter i rullstolar.
Så nu ska vi diskutera med denna skola om hur vi ska göra med Linnéas skolgång och jag hoppas att vi kan starta med att låta henne gå i en vanlig klass inskriven i den vanliga skolan eller i särskolan.
Varför vi tillhör denna skola fast vi bor närmare den andra skolan är för att det inte finns plats för alla i den närmaste skolan och då tar de dem som bor längst från den andra skolan för då får dessa barn gratis busskort.
Smart för mina tjejer för då får de gå i en mindre skola men tyvärr lika många elever i varje klass men skolan är mindre och så går det också utvecklingsstörda barn i denna skola och de också bra tycker jag.
Alltså en skola för ALLA.

2 kommentarer:

Lilla L sa...

Det låter ju jättebra! Har förstått annars att det där med skola inte är helt lätt. Men vi har ju några år kvar dit så vi tar en sak i taget. Lycka till!

/Helena

Ulla sa...

Det låter ju bra, hoppas att det går vägen.