21 februari 2009

Fredag och lite lördag

Igår hämtades två lyckliga tjejer från dagis där det hade varit en härlig fredag med filmvisning, utevistelse och semlaätning.

Vi kom också hem med fyra nya filmer, en ny Moraträsk för den förra har lagt av efter massor av visningar, Bernard & Bianca som tjejerna har sett på TV bara men nu har vi den på DVD också, Madagaskar 1 för att Agnes ska se nr 2 på bio och sedan den vi såg igår Mulan som Agnes har blivit jätte förtjust i och hon såg den 2 gånger igår.

Det blev kycklingklubbor till middag och när jag hade tagit ut dem från spisen och satt vid köksbordet med tjejerna så hörde jag ett puff från spisen.
Tänkte inte så mycket på de utan skulle ta telefonen och ringa och den fungerade inte.
Kollade lite andra saker i lägenheten och märkte att halva lägenheten var svart.
Kollade proppskåpet (säkringsskåpet heter det nog) och där var allt ok.
Alltså hade en säkring gått i källaren så det var bara att ringa jouren och efter ca 2 timmar kom en kille och skulle fixa de.
Jourkillen kom också upp för det var två faser som hade gått i källaren så han ville kolla vår spis och det var där de hela hade börjat och kontakten var helt svart så det var de lilla puffen jag hade hört men inte riktigt hade kopplat ihop med strömavbrottet.
Killen bytte kontakt och nu är golv och spis rentvättat också för det såg vi att det var en stund sedan detta gjorts (skäms, skäms och nu hittade vi också flera leksaker som någon av tjejerna puttar under spisen också).

Idag SNÖAR det i Stockholm och nu håller Agnes tummarna att det ska snöa hela dan så att hon kan åka pulka i morgon.
Tyvärr klagade Agnes vid frukosten att hon hade ont i halsen så nu håller jag tummen att det inte är så.

Här kommer foton på tjejerna när de ser Mulan igår och ett när de äter kycklingklubbor och ett från en timme sedan på en mackätande Linnéa.

4 kommentarer:

Ulla sa...

Mysig fredag tjejerna har haft. Vilken tur att "bara" halva lägenheten blev svart. Här är en till som skäms när spisen dras ut, det är så lätt att glömma bort att det ska städas där också. Hoppas att ni kan få lite vitt på backen nu också. Min systerdotter kom hem från Sthlm igår och hon blev så förvånad över hur mycket snö vi hade. Hon hade dessutom bara tygskor på sig. Snygga svarta tallrikar ni har, jag har också såna.

Marika. sa...

Tråkigt med spisen, måste ni köpa ny?
Annars ser det väldans trivsamt ut i soffan med kycklingklubbor och allt!

Lena sa...

Tyvärr börjar snön nu smälta bort för vi har en härlig sol nu som skiner fint och 0 grader ute.
Tygskor är inga problem att använda här inte, enda är att de senaste dagarna har det varit runt 2-3 minus och en hård vind som gjort det svinkallt men snö finns inte.
Tallrikarna var de första som mannen och jag köpte ihop runt 91-92 och vi har också muggar och så köpte jag vinglas med svart fot.
Runt 2000 så köpte vi nya tallrikar och dessa har glömts bort och så kom jag på att de är perfekta för tjejerna att äta ur och lagom stora, vi har blåa stora Höganästallrikar som för tjejerna blir alldeles för storas och deras barntallrikar är nu för små dessa svarta är perfekta.
Lite roligt att vi har så mycket som är lika!

Lena sa...

De före var till dig Ulls.

Nu till Marika:
Nä killen fixade kontakten och nu fungerar spisen igen och ren är den runt omkring sig också. Fast ska jag vara riktigt ärlig så blev jag lite besviken för jag vill ha en ny spis men i och för sig är det mycket utgifter nu med mannens golfresa, min Londonresa och sedan familjens solsemester så jag är nog glad i alla fall.