25 maj 2009

Kamera, saker och Teskedsgumman

Min kamera som jag fick av manen och tjejerna när jag fyllde förra året har fått ett eget sprakande ljud när man filmar med den och nu är den värre än vanligt.
Mannen har gått igenom kameran och instruktionsboken och jag har också försökt men ingen hjälper.
Nu är det lite för sent inför Mallis resan att lämna in den så jag får ha den med än då. Foton blir det ju i alla fall och filma får jag gör med sprakljud.
Vi har två kameror till så vi får ta med dem också, men den ena går knappt att ladda och den andra den köpte vi en eller två dagar innan tjejerna föddes så den är ganska gammal och seg.
Tänk att det är endast 6 år sedan det blev vanligt att köpa digitalkamera.

Alltså vad har man med sig på en solresa till två barn?
Jag har i alla fall ett gäng med baddräkter och bikinin, armpuffar, simglasögon och Agnes cyklop
och resten av saker de behöver på stranden får köpas där nere, sedan t-shirts till stranden och lite klänningar, byxor, shorts linnen och så har det strandsandaler, vanliga sandaler och så ska de åka i gympaskor och så varsina koftor.
Mer borde ju inte behövas tycker jag och så har jag så klart medicin "lådan" med också för myggbett, feber och sår och vätskeersättning, plåster och så klart MASSOR av solkräm.
De borde ju räcka tycker jag.
Varsina ryggsäckar har de med sig och där finns det kritor, olika små block, ett litet pussel som man bygger små djur med och så ska Agnes ha sitt lilla Nintendo med sig och Linnéa har sin leksaks mobil med som hon ÄLSKAR och så var sin Bamse tidning.
Ja mycket blir det men som tur är de små så kläderna tar inte så stor plats.

Nu ser tjejerna på Teskedsgumman den sista som sändes på TV när gubben o gumman åker till Malta på semester.
Den är från 73 och jag hade faktiskt glömt den men när jag ser på den så kommer jag ihåg den, den första svartvita Teskedsgumman kommer jag ihåg men denna tror jag att man tyckte var "töntig" när den gick fast man såg den ändå fast ingen av sina kompisar viste om det.
Jag var 13 år då så det mesta var töntigt, mamma var töntig, mormor var töntig, skolan var töntig, barnprogram var töntigt ja allt utom KILLAR var töntigt fast stallet var inte töntigt faktiskt men där fanns det ju också KILLAR.

3 kommentarer:

Ulla sa...

Tänk vad man glömmer fort när det gäller kameror och hur man fick hålla på då. En hel film kunde ju bli helt misslyckad. Tekniken är fantastisk. Jag tycker det verkar som om du har packat bra eller skrivit lista iaf. Hoppas ni får det riktigt härligt på Mallis. Teskedsgumman, henne kommer jag väl ihåg också.-73 då var jag 11 år och var på god väg in i tycka-allt-är-töntigt stadiet. Jag tror inte att ungdomar idag är på samma sätt. J och hennes kompisar har aldrig sagt att jag varit töntig och det tackar man ju för. Skulle inte förvåna mig om L blir den som kommer att både tycka och säga det.

Nikki sa...

Va? Fanns det killar i stallet? Det är väl inte det man tänker ska finnas där? Tjejer och hästar tänker jag på HA! HA! Teskedsgumman gillade jag när jag var liten. Jag är ju född -73- så nej det var aldrig töntigt för mig!

Vad man tar med till Mallorca? Ha! Ha! Jag har börjat skriva på listan som är lika lång som vägen till Happaranda! Jag antar ni ska ha med shampo, balsam, bodylotion, duschtvål! Min första tanke när jag såg din lista var att du måste ha med en pincett och en liten sax! I år ska jag faktiskt också lägga ner några värmeljus, det kan vara mysigt på kvällen när man sitter på balkongen och dricker en drink eller spelar spel med barnen. 3 veckor tills vi åker och jag längtar är dock orolig för mitt onda ben men i värsta fall får vi väl hyra en rullstol! Nä sånt ska man inte skämta om!

Lena sa...

Ulla:
Kan tänka mig att L kommer bli den som kommer tycka du är töntig och säkert säger hon de också.

Nikki:
Jo då schampo och allt sådan ska så klart med och min sminkväska den går jag inte många meter utan. Bra att du nämnde lotion för de har jag glömt att köpa, ska ner på min lista som säkert kommer komma ända ner till dig snart. Den är lååååååååååååååååååååång.

Värmeljus, BRA! Hamnade nu också på den långa listan.