6 juli 2011

Pippi på Junibacken

Har just fått reda på att det inte blir någon Pippi föreställning (för ett tag i alla fall) på Junibacken utan från och med den 18/7 blir det Mumin med vänner.

Hur ska detta nu förklaras för Linnéa som nu på morgonen har tjatat och tjatat om att hon vill gå och se Pippi på "Unibacken dä Pippi bo"?

Hur ska hon klara att gå dit utan att få krama Pippi?
Tillägg:
Inte bara Linnéa som blev lessen läs
här.
Hoppas nu att de löser sig så Pippi kommer tillbaka till Junibacken igen för hon kan ju inte vara borta på semester hur länge som helst.

6 kommentarer:

bom sicka bom sa...

Stackars linnea! Och alla andra barn, som jag tror föredrar Pippi framför Mumin.
Kram

Ulla sa...

Det var ju inte så bra. Och det blir nog inte lätt att förklara för henne. Pippi är ju bra mycket bättre än Mumin.

Lena sa...

Självklart kommer Mumin föreställningen bli super bra för skådespelarna på Junibacken är verkligen bra men Mumin vad är de mot Pippi.
Men de måste ju göra nya saker men varför Mumin? Karlsson, Mamma Mu, Pettson o Findus skulle ju vara roligare än Mumin.
Ja, ja Linnéa kommer bli glad när väl föreställningen börjar men sen kommer hon sitta kvar bakom hopphagen och fortsätta och vänta på Pippi.

Anonym sa...

Vi på Junibacken tycker också att det är lite tråkigt att inte kunna spela Pippi men det handlar om rättigheter. Astrids Familj bestämmer över karaktärerna och vi respekterar självklart deras beslut.
Att valet föll på Mumin var för att vi tänkte att det är den mest kramgoa karaktären och det vet vi ju att Linnéa gillar ;)
Hör av dig om du har fler frågor
elin@junibacken.se

Ha en skön vecka!
Hälsningar
Elin Carlzon
Museichef
Junibacken

Lena sa...

Tack snälla Junibacken (Elina) för kommentaren.
Självklart kommer Linnéa blir jätte glad att se Mumin men Pippi står många trappsteg högre upp på hennes lista plus att Linnéas handikapp gör att hon fäster sig vid saker lite mer än andra barn och Pippi på Junibacken har verkligen fastnat hos henne och blivit en liten rutin.
Linnéa, jag och hennes syster Agnes (som älskar Musikbussen mer än Pippi) håller tummarna att det blir ett nytt och bra avtal för att återuppta Pippi föreställningen igen.

/Lena

Anonym sa...

Tipsar er att åka till Vimmerby där bor Pippi.. dessutom har de teckentolkar vissa dagar på lite olika föreställningar där Teckenspråkstolkarna gestaltar lite tecken.. Har en repris från fjolårets hittar ni på denna länken Något för Linnea.
Emil: http://www.youtube.com/watch?v=_mL3Roi8epQ
Årets-12 tider för teckentolkad samt svensk tal är 27 - 29 juli
12 - 14 augusti
Mer info kan läsas här=)
http://www.alv.se/infor-ditt-besok/bra-att-kanna-till/teckenspraktolkning

/Mvh Annie