31 mars 2009

Babblarna

Linnéa har inte tittat på Babblarna på några månader och inte heller lekt med sina Babblarleksaker.
Idag fick hon se Babblarsången och hon blev så glad.
Här kommer Linnéa och Babblarna (det hon har i handen och äter på är en Omega 3 vitamin ACD&E tablett som jag köpte tre askar av i London, Linnéa tyckte den var super god men Agnes ratade den på en gång).


5 kommentarer:

Ulla sa...

Den sången hade hon inga problem att sjunga med i, jätteduktig är hon ju. Babblarna fanns inte på "vår" tid när vi höll på med Titti och allt vad dom hette. Vi fick lite olika dockor av hab som hade namn. Sen tog vi olika figurer som vi hade fått från McDonalds och namngav och L hade full koll på vad dom hette.

Lena sa...

ULLA:
Jo hon kan sången men man märker vilka problem hon har med att uttala orden och hur svårt hon har det med tungan att forma ord. Men träning, träning och mer träning så blir det nog bra till slut.

/Lena

Ulla sa...

Ja, det är hela tiden denna träning man måste tänka på. Men vissa ord hör man ju vad hon säger och hon säger dom bra. Men, det är svårt att "få till" tungan som man vill. Men det kommer ska du se. L slarvar mycket när hon pratar fort och då blir det som gröt när hon pratar.

Linda sa...

Allt är verkligen relativt. Så VÄL uttalar inte vår son orden ÄN och han är ju ett par år äldre!

Lena sa...

Linda:
Det jag menade med detta var att man ser vad problemet med uttalet ligger på de ord som Linnéa kan säga och det är tungan och att forma munnen rätt.
Vissa ord hittar inte Linnéa alls i sin hjärna utan dem kan hon bara teckna eller peka på om saken finns i närheten.
Jag vet också att det kan vara så att Linnéa inte lär sig prata alls ordentligt men enligt hennes logoped är hon på god väg och det blir fler och fler saker som hon får kläm på.
Jag hoppas så klart att hon ska få ett talat språk men blir det inte på det viset så är det som det är.
Det finns ju idag hjälpmedel att få så då får vi ta det alternativet i stället.