4 mars 2009

Gnäll, gnäll

Oj, oj,oj säger jag idag också.
Idag när jag hämtade tjejerna från dagis så frågade E:s mamma om Agnes hade en klänning som hade detta mönster och visade en lite kudde som E hade sytt på dagis och på den söta lilla kudden var det fastlimmat en rödvitrutigt tyg som var exakt lika som den klänningen som Agnes hade på sig igår.
Kan säga att Agnes aldrig varit så snäll som hon var när vi gick hem idag.
Kan ju också meddela att klänningen som låg i tvättkorgen hade två stora hål i sig.

Igår fick jag också reda på att E hade fått med sig hem två tröjor som inte var hennes och då kom det fram att dessa var Agnes som hon hade i sin klädlåda och som hon gett bort som julklappar (eller så var det födelsedagspresenter, Agnes vill inte riktigt prata om det) till E på dagis.

Idag har också Linnéa ritat sig med tjock tuschpenna i hela ansiktet som tyvärr verkar vara ganska svårt att få bort.

Idag var det också bara en vikarie när jag hämtade tjejerna, Linnéas resurs är sjuk, den andra ordinarie personalen i gruppen vabbade och den tredje ordinarie personalen är sjukskriven efter en OP (och det är alltså hennes ersättare som var på dagis när jag kom), enligt Agnes hade det varit en vikarie hos dem på dagen.
Det är ju roligt att man får reda på allt detta av sina barn och inte av personalen på dagiset.

Måste få gnälla lite mer om igår också, när jag kommer till dagis så ser jag Agnes sitta på golvet och det står en kille framför henne och jag ser att Agnes slår till killen i magen och jag säger med hög röst ”så där gör man INTE” Agnes hoppar till.
En annan kille som står bredvid säger då ”man får slå tillbaka, den som är med i leken får leken tåla”. Jag säger surt till Agnes och killen att Agnes får inte slå tillbaka utan detta kan man ta med ord i stället.
Vikarien som också igår var ensam med barnen när jag kom var inte i rummet utan i en annan grupp för att byta blöja på Linnéa, så bara för att Linnéas resurs är sjuk så måste alltså den enda personalen i gruppen lämna hela gruppen för att byta blöja på Linnéa.

Jag vill åter säga att mina barn älskar deras fröknar på dagis men det är så hattigt och rörigt och de ser inte ens när barnen målar sig med tjock tuschpenna i ansiktet, när de klipper sönder sina kläder och klistrar fast bitarna på en kudde som de sytt på dagis eller när de ger bort sina kläder.
Jag är så trött på dagiset så jag spricker och nu är det bara skriva ner allt och ringa rektorn och meddela vad man tycker.

Slut på gnället för denna gång.

2 kommentarer:

Ulla sa...

Ja det var ju inte så bra att Agnes klänning har fått två hål. Det är riktigt dåligt att personalen inte upplyser om att dom har vikarier. Så himla trist att det är så på dagiset nu, förstår att du tröttnar och gnäll på du. Jag vet av egen erfarenhet att det känns lite bättre när man får göra det. Ang klippa sönder kläder, så var jag själv duktig på det i 6-årsåldern. Det var något jag inte fick göra för mamma, då tog jag ett set med jumper och cardigan av henne och klippte av ärmarna. Vek ihop det och la tillbaka i garderoben. Setet var nästan oanvänt. Behöver jag säga att min kära mor inte var särskilt glad på mig.

Nikki sa...

OJ! OJ! OJ! Vilket elände ni har på dagiset! Låter inget vidare! Tur att ni snart slipper det där stället! Men jag måste erkänna att jag fnissade lite över klänningstyget på kudden..... Var får ungarna sånt ifrån? Men jättetråkigt att klänningen är sönder.

Hoppas det löser sig fram tills ni slipper ifrån det där värdelösa stället!