15 april 2009

Skola

Då ska jag ta och skriva om skolan här också.
Allt var ju guld och gröna skogar ett tag med skolvalet för tjejerna ända tills lite före påsk då allt bara rasade till ett kalhygge.

Torsdagen den 19/3 ringde en av de vise rektorerna och meddelade ett datum då de ville träffa mannen och mig och han sa att vi skulle diskutera var Linnéa skulle gå i skolan, jag som då var på simskola med Agnes frågade vise rektor om Linnéa inte fick gå i deras skola och han sa nej så var det inte utan vi skulle diskutera Linnéas skolgång och jag frågade åter igen om Linnéa var välkommen till skola och det var hon enligt honom.
Fast han sa att det inte var några problem så märkte jag att det var något som var fel och sa till mannen att han skulle ringa upp skolan nästa dag och be att få prata med den andra vise rektorn som vi har haft mest kontakt med men han fick inte tag i henne men lämnade ett meddelande i telefonsvararen.
Denna vise rektor ringde inte upp på fredagen och mannen åkte till Spanien för att spela golf och då där ringde hon upp och meddelade det inte var några problem och att vi skulle bara träffas för det hade vi ju kommit överens om föregående träff och det var ju sant och jag blev lugnare.

Torsdagen den 2/4 så var det då möte och då meddelades att Stockholms stad hade beslutat att denna skola skulle endast ha kvar den särskoleklass som var idag men att den då blev en 2-4.
Så där satt vi med hakan i knäskålarna och jag frågade varför de inte hade sagt detta på telefonen men de fick jag och mannen inget svar på.

Så nu sitter vi med skola till Agnes men inte till Linnéa.

Förskoleklassen som Agnes ska gå i kommer det vara 74 barn som ska delas upp i tre grupper under ”skoltiden” (9-13) och det kommer vara 1 vuxen på 9 barn men resterande tid var det inte så.

Skolan är otroligt tveksamma att ta mot Linnéa som ”vanlig” elev i den vanliga förskoleklassen och jag är i och för sig också tveksam dels för att den är stor plus att skolan är så tveksam.

Ja så nu sitter vi här och tänker hur vi ska göra.
Vi har nu sänt ett mail till ansvarig i Sth stad för att höra vad hon har att säga.

För oss finns det bara tre skolor vi kan tänka oss för Linnéa nu men där kommer vi inte få in Agnes och det är ett krav från mig och mannen för det är jag som lämnar och hämtar tjejerna och jag tänker inte åka stan runt för att hämta tjejerna.

Så är det nu och vi är arga och otroligt besvikna.
Men vem fan har sagt att det ska vara enkelt och att man ska vara glad hela tiden?

8 kommentarer:

Carina - den gråa pippin sa...

Fy vad tråkigt när de inte kan hosta fram sanningen så fort som möjligt utan slingra sig fram och tillbaka och ge en massa oriktiga löften. Men hur är det om Linnea skulle gå i 2-4:an?
Felix går ju i en 1-3:a där Felix är den enda som är 6 år. En tjej - ej ds - går i 3:an, en kille i 2:an och 3 stycken i 1:an. Då är de cirka 3 fröknar på den klassen.

Ulla sa...

Att saker inte är så enkla, det blir man varse lite då och då. Oerhört trist att ni fick det beskedet av rektorn. Det ska bli intressant att höra vad ansvarig i Stlhm stad kommer att säga. Förstår mycket väl att ni vill ha tjejerna på samma skola. Man vill ju gärna att vardagen ska gå ihop och vara så smidig som möjligt. Kan ni inte ta upp Carinas idé om att Linnéa kan gå i 2-4:an. Det är värt ett försök. I vår kommun finns det också 6-åringar som går med äldre elever. Men underlaget här är ju inte så stort. Vi lät ju L börja 3:e klass med äldre elever, den äldsta var 5 år äldre. Det gick jättebra.

Lena sa...

Hej Carina och Ulla

Jag tror inte det kommer att fungera och det är för att det är en grundsärklass och Linnéa är ju ändå ”klassad” som måttligt utvecklingsstörd och jag tror faktiskt själv att hon inte kommer att hänga med dem som går i klassen som ligger på gränsen till att inte ha någon utvecklingstörning.
Mannen och jag funderar smått på att låta Linné gå på dagis 1 år till men då ska vi verkligen få lovat att hon kommer att få träning varje dag och inte som nu lite då och då.
Det finns flera barn på dagiset som är ett år yngre än Linnéa som hon känner väl och som hon idag leker med och de barnen tycker mycket om Linnéa.
Bara det inte är för sent att besluta något sådant bara.

Teija sa...

Med tanke på hur de agerat - kan ni inte gå på linjen att de får bekosta en resurs till Linnea i klassen där Agnes skall gå?
De har ju faktiskt gjort bort sig.
Styrkekram till dig!

Helen sa...

Förstår att ni är besvikna och det är ingen rolig sits ni hamnat i.
Kanske är det ingen dum idé att Linnea är kvar på dagis, men hur ser planerna ut för särskolan nästa år? Finns det tillräckligt med barn för en F-klass då? Om inte så hamnar ni ju i samma dilemma då.

Får ni inte skoltaxi om Linnea går i en annan skola, så att du slipper flänga runt till olika ställen och hämta? Ofta funkar det bättre än vi oroliga (med all rätt) föräldrar tror och ibland kan det också vara nyttigt för syskon att få något "eget". En tanke bara

Lena sa...

Hej Helen

Vi kommer nu troligen låta Linnéa gå ett år till på dagis.
Vi har nu tänkt, och tänkt och Linnéa är ju på tre olika tester som är gjorda av tre olika personer fått resultat att hon ligger runt en treåring i sin utveckling så därför ska vi nog låta henne mogna ett år till och sedan ta ställning till var hon ska gå i skolan.
Det kommer då inte bli den skola som hon tillhör utan då kommer vi att välja en annan skola, om det då blir en särskola eller den vanliga skolan vet vi inte ännu.

Ja så det kan bli.

Nikki sa...

Jobbigt! Det tar massor av ens energi att försöka lösa problem som dessa. Förstår att ni vill ha tjejerna på samma skola. Det tar massor av tid att hämta och lämna annars. Men kanske kan ni få skolskjuts? Jag är iofs tveksam till det då man hör många som det inte fungerar för.

Hoppas det löser sig!

Kram

Nikki

Ulla sa...

Det är ju en hel del som väljer att låta barnen gå kvar 1 år extra på dagis, och ni känner ju om det blir bra för Linnéa. Usch jobbigt med alla tankar och funderingar hit och dit.