11 december 2008

SKOLA

I tisdags var mannen och jag och lyssnade på ett informationsmöte på den skolan som vi tänkt att tjejerna ska gå i.
Det lät väldigt bra men det är tyvärr så att man har ju inget att jämföra med.

Idag så var vi på samma skola och träffade en av de två biträdande rektorerna (vi skakade hand med den andra också) för att prata om Linnéas skolgång och vi fick åter igen en mycket bra känsla om denna skola.
Vi berättade att vi vill att Linnéa ska gå i vanlig klass och det var enligt henne inga problem men vi meddelade också att vi inte var främmande för andra alternativ heller och då särskoleklass, det som är bäst för Linnéa är de som är allra viktigast.
Skolan har RH klasser med barn med eller utan utvecklingstörningar, alltså en del läser efter den vanliga skolans läroplan och en del läser efter särskolans läroplan och en del av grupperna var också då blandade av dessa elever.
De har också en liten särskoleklass med 5 elever.

När vi hade pratat klart och bestämt att vi i slutet på januari ska träffas igen och då också några från HAB så fick vi gå och titta på särskolan och RH klassernas byggnad och också förskoleklassernas byggnad.
Efter att sett dessa lokaler och också fått prata med läraren för särskoleklassen är vi nu väldigt, väldigt intresserade av den lilla särskoleklassen (vi behöver inte bestämma oss ännu).
Läraren var så klart utbildad lärare men också utbildat talpedagog.
Rummet där barnen tillbringade sina lektioner var underbart och det fanns 5-6 PC för barnen och så klart massor av annat.
Förskoleklassernas lokaler var också jätte fina men tyvärr så är det många barn och i detta hus var det nu ca 60 barn som var uppdelade i två klasser men som under dagarna sedan delades upp i mindre grupper.
Varje grupp hade 3 rum var att dela på så det blir ju ganska trångt.

1:an till 3:an fanns i andra lokaler och sedan de som gick i 4 till 6 i andra lokaler.

Högstadiet finns inte på skolan utom då för särskolan, RH klasserna, autismklass för barn i 7:an till 10:an och så en vanlig klass för barn med svårigheter som behöver extra stöd.

Oj vad långt det blev men vi kände att det var en bra skola och troligen så kommer vi att välja särskoleklassen för Linnéa och Agnes får gå i förskoleklassen och dessa lokaler ligger nära, nära varandra så Agnes kan gå och mysa med Linnéa när hon vill och Linnéa kan komma till Agnes och mysa med henne när hon känner för det.

Här är länken till skolan: http://www.skanskvarnsskolan.stockholm.se/?Hem

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Vännen!

Det låter ju toppen ju!!

Hanna har varit hemma idag från skolan och det var ju inte så poppis.
Men nu är hon glad över att få gå i morgon.. dom ska ju baka lussebullar och det vill hon ju inte missa för all saffran på Hemköp *ler*

Må gott!

Kram!

Ulla sa...

Jag tycker att känslan man får är viktig. Jag vet att andra tycker att man ska läsa på och kolla resultat och hit och dit. Men jag är ju inte som andra. Det låter ju som ett bra besök och bra rektorer. Viktigt är ju att de inte ser några problem, utan möjligheter.