28 augusti 2011

Lunginflammation

Söndagen den 14 aug så fick Linnéa feber och de var så klart dagen innan jag skulle börja jobba igen efter 6 veckors semester.
Febern gav sig inte och jag försöket få en tid på vårdcentralen men de gick inte för där var läkarna sjuka och de hänvisade mig till närakuten på Ringen.
Fredagen kom och ingen bättring för Linnéa så jag beställde tid på närakuten och en läkare lyssnade lite på henne men tyckte allt var ok och inga prover togs och hon fick hostmedicin.
Men hon blev inte bättre och natten till söndagen grät och grät hon och vi fick en ny tid och då med en läkare som lyssnade och tog också snabbsänka som då var 111 och han hörde att hon hade en lungeninflammation och hon fick penicillin.
Tyvärr blev Linnéa inte bättre och på tisdag kväll fick vi en ny tid på närakuten (vår vårdcentral hade fortfarande inga läkartider på grund av sjukdom) och då hade snabbsänkan gått upp till 127 och vi fick remis till Sachsska.
Mannen var hemma med Agnes så Linnéa och jag tog bussen till Sachsska (tar ca 3 minuter med 3:an från ringen) och så gick vi och handlade vatten och russin först på pressbyrån.
När vi sedan gick mot Sachsska barnakuten så blev Linnéa riktigt trött och jag fick bära henne sista biten och där såg de på Linnéa att hon måtte riktigt dåligt och de tog hand om henne på en gång.
Seturationen (stavas så?) var ca 78 och hon fick en tratt som hon vägrade att andas i och så kom doktorn och lyssnade och då gav Linnéa upp och började gråta och i ca 30 minuter skrek och grät hon ”ÅKA HEM”. Men under den tiden togs också prover och doktorn bankade henne i ryggen och infarten i handen sattes som gjordes med fasthållning som sedan sprack (men alla prover fick de blod till).
Sedan kom de med en nalla och Linnéa lugnade ner sig och ett rum hade gjort ordning och Linnéa lades i en säng och fick syrmaskgrimma som de utan problem satte fast medans hon kramade min hand och kramade nallen med andra armen.
Sedan somnade hon men efter ca 5 minuter skulle hon ner på röntgen och de gick jätte bra och de visades då dubbelsidig lunginflammation.
Nu sattes en ny nål på andra handen och de gick super bra med lite fasthållning (hon hade innan fått bedövningsplåster).
Nu blev det medicinering var fjärde timme och hela onsdagen var hon helt slut och sov sig igenom alla medicin, febertagning och alla andra undersökningar som gjordes.
Men på torsdag morgon sänktes syrgasen och hon kunde syresätta sig själv igen och vi fick åka hem efter ronden och blev sedan utskrivna på fredagen.
Nu äter hon ett brett penicillin och ska gå till skolan på måndag.
Trött och febrig Linnéa hemma
Äta är jobbigt
 Lite gladare blev Linnéa när IKEA katalogen kom och Agnes som också är hemma med feber och hosta fick en Pandurokatalog
 Men Linnéa somnade igen
En egen säng på sjukhuset och trött 
 Sover med nallen som nu heter BomBom
 Sover
 Vaken och mer medicin
 Vaken
 Bästa BomBom
 Sover
 Godis och piggare (syns inte riktigt här)
 Hemma och äter kokt potatis med vitlökssås (mums tycker Linnéa)
 På väg till landet och BumBum är med så klart
 Somnat
 Agnes också
 Lördagsgodis

4 kommentarer:

Eva N sa...

Stackars lilla Linnea som blev så dålig.... Hoppas verkligen att hon är på benen igen nu!!

Helen sa...

Skönt att hon är bra igen.
En saturation på 78% är ingen höjdare.

bom sicka bom sa...

stackars lilla linnéa! skönt att hon mår fint igen. syns på henne att hon är pigg igen!
men det är jobbigt att bli så där dålig. det tar ordentligt på krafterna.
och det är jobbigt för föräldrarna...
kram till er!
ulrika

Ulla sa...

Usch nu var hon riktigt dålig. Men det är tur att det brukar vända fort när dom får det intravenöst. Hoppas att hon får tillbaka orken fort. Det tog väldigt lång tid för min L när hon hade det senast.