7 juni 2009

Värden är allt bra liten

Glömde berätta detta som hände på Mallis.
På kvällarna så satt man och åt middag och drack vin med många andra hotellgäster och barnen lekte i lekparken.
En kväll när jag hade hämtade efterrätt ser jag Agnes prata med tre lite äldre barn som sitter på en fyragungbräda och Linnéa är den fjärde på denna gunga.
Jag går mot lekparken och hör då Agnes säga "ni måste vara försiktiga för Linnéa har Downs syndrom och får inte gunga så högt", när jag kommer fram så kommer också den ena pojkens mamma fram och säger att de är inga problem för de är vana med personer med DS och ser då att den ena killen tecknar till Linnéa och mamman börjar prata med Linnéa och tecknar också samtidigt. Det visar sig att denna tjej har en bror med DS och hennes barn och de övriga två barnen kan tecken.
När vi skulle gå hem så ville Linnéa pussa och krama dessa tre barn (två killar och en tjej) och de ena killen blev så generad och de visades att han var i tjejbacill stadiet och den andra killen skrattade gott ända till Linnéa slängde sig om hans hals och gav honom en stor puss på kinden.

Vi hade också på vårt hotell en grupp med vuxna utvecklingsstörda från Norge där tre hade DS. Så på vårt hotell bodde det 5 stycken personer med DS.

3 kommentarer:

Ulla sa...

Det var inte dåligt. Det är ju inte så ofta man träffar på flera med ds direkt.

Nikki sa...

Vad kul med andra med DS på samma hotell! Men du jag ställde en fråga angående hur varmt det var där nere? I havet? Kvällarna/dagarna!

Ann-Britt sa...

Oh, Vad härligt.
Man blir så glad när man ser att våra Ds barn-ungdomar och vuxna nu för tiden får komma iväg och prova på härligheten med att åka utomlands.