30 augusti 2009

Inte roligt längre

Snacka om att fröknarna på Agnes skola vet vad de pratar om (eller skriver i detta fall) för detta stod i fredagens veckobrev:

”Nu när vi gått här två veckor märker vi att barnen är lite trötta. Det är mycket rutiner, nya kompisar samt nya fröknar och en helt ny stor skola att anpassa sig till. Allt detta tär på en liten sexåring, så bli inte förvånade hemma om de ”klagar” lite och tycker att det är jobbigt och inte vill komma till skolan. Nu börjar de sakna sitt ”gamla” liv från dagis”

I torsdags började Agnes och säga att hon inte vill gå till skolan längre och hon vill tillbaka till dagis för där är det MYCKET roligare.
I kväll vid läggningen skulle hon inte heller gå till skolan och hon skulle vara ensam hemma och hon skulle leka med sina gosedjur i stället.
Men vi får nog iväg henne för samtidigt är hon eld och lågor för det är gymnastik för första gången i morgon och hon har nya gymnastikskor som hon är så stolt över.

2 kommentarer:

Nikki sa...

Aha! Lucas kom och sa idag att skolan den är inte alls rolig längre! Han sa aldrig så i förskoleklass men där var det ju väldigt fritt. Nu MÅSTE han läsa böcker med SMÅ bokstäver och det är svårt och inte alls kul sa han. Kanske måste han bara vänja sig vid det nya då?! Fast han sa iofs inte att han inte ville gå dit.

Ulla sa...

Omställningen är ju stor från dagis till skola, så det är inte konstigt om barnen blir trötta. Hoppas att hon kommer att tycka om gympan imorgon.