11 maj 2011

3 års trots, 6 års trots har jag hört talas om och också varit med om men 8 års trots har jag aldrig hört om eller har hon blivit tonåring redan?

Igår sa Agnes att jag var en idiot på grund av att hon inte fick ha TV på i sovrummet och så skrek hon i ca 30 minuter och sparka i väggen och Linnéa som ville sova hon satt i underslafen och skrek "suta Ajes, suta ajes" och jag var skogstokig men försökte var den otroligt lugna, snälla och pedagogiska mamman men till slut så ran detta av mig och jag bara ställde mig rakt upp och ner och skrek allt vad jag kunde till Agnes och hon blev så rädd att hon blev knäpptyst och Linnéa lade sig och var tyst hon också.
Ibland går topplocket och då är det bara att lyda.

Idag efter de att tjejerna hade fått glass när vi gick hem och Agnes vägrade att gå till köket och äta middag och jag sa åt henne att hon måste så säger hon "du kan inte hota med glass i alla fall för den har jag ju redan ätit upp".

Men så här såg de ut när vi gick hem från Agnes skola idag och Linnéa gör grimas

4 kommentarer:

Nonne sa...

törs jag säga sådan mor sådan dotter!! Hon har väl fått humöret av dig eller! vänta tills hon blir större, då får du ge Ulf öronproppar eller ett väldigt stort tålamod.....

Nikki sa...

Skönt att höra att det finns fler mammor som ibland får nog och vrålar tillbaka! Ha! Ha!

Men du jag tror Agnes är fullkomligt normal för visst är det en trotsålder till vid 8-9 år. Har hört av massor av vänner att deras barn varit så där då och Lucas har ju varit i trotsåldern sen han föddes med några avbrott då allt är lungt! Ha! Ha! Men vi såg tydligt en trotsåldersperiod när han var mellan 8 och 9 år, nu är han lite lugnare och mer harmonisk igen så man får pusta ut lite och samla krafter inför nästa period!!!! Emma och Noah har inte haft några riktiga trotsåldrar vilket nästan känns konstigt!

Anonym sa...

8 år är bara försmaken av 10-11 års åldern brrrr säger jag bara, men sen lugnar det sig lite igen. Se till att ha extra "reservdelar" (toplock) på lager där hemma de kommer behövas <3 Kramar om igenkännande Malin

Ulla sa...

Jag känner igen såna där utbrott, tyvärr. Både hos barnen och mig själv. Ibland blir det bara för mycket och då skriker man. Nu fick ju Agnes se hur arg du kan bli iaf. Sen tror jag att det är nån slags trotsålder vid 8. Det händer mycket då, men skolstar och dom ska vara stora, men dom är ändå små. En del flickor är ju tidiga också. Jag lider med digm för det är inte kul alls med såna där bråk.