28 april 2011

Skola Linnéa o Agnes

Mannen var på utvecklingssamtal för Linnéa och det var bara positivt utom då att hon har väldigt dåligt korttidsminne och det är svårt att få henne att komma ihåg saker och de vet vi ju redan från allt hon hela tiden glömmer här henma (och då menar jag inte de som hon inte gör för att hon inte vill).
Sedan måste Linnéa bli tuffare för hon tar inte för sig ordentligt och hon är den söta lilla gulliga tjejen som många av de ”vanliga” eleverna vill ta hand om för att hon är så söt och gullig och så vill hon hela tiden leka bebis eller katt med dem och vilken 6-7 årig tjej tackar nej till en söt bebis/katt att ta hand om.
Annars har hon gjort stora framsteg och kan (när hon vill) nu räkan till 14 och så pratar hon mycket mer och också tydligare.
De har också börjat lära henne saker med sång (de är så de har lärt henne att räkna) för detta med musik och sång är hon enligt fröken en stjärna på och hennes allra bästa ämne något som vi redan viste så klart för hon älskar ju att sjunga hemma också.
Men rita innanför linjer eller skriva bokstäver vägrar hon och så är det här hemma också så där måste skolan och också vi här hemma hitta en lösning på.

Sedan var jag på föräldramöte i Agnes klass idag och de var inte lika roligt och det för att Agnes underbara, super, super duktiga och ”braiga” (som Agnes säger) lärare ska sluta efter denna termin för att vara pappaledig (han ska jobba två dagar i veckan men då vara hjälp till två 1:or som har helt nya lärare).
Fast vi fick träffa den nya läraren och han verkade bra plus att han känner dagens lärare väldigt väl och de är också kompisar privat så vi får verkligen hoppas att de blir bra.
Agnes kommer bli så lessen i morgon när läraren ska berätta de för klassen.
Jag får vara förbered på att hämta hem en lessen Agnes i morgon från skolan.

1 kommentar:

Ulla sa...

Jag tycker också att Linnéa har blivit så duktig på att prata, när jag har hört henne på dina videofilmer, jätteroligt när det lossnar mer och mer. Sen känner jag väl igen det där med att rita innanför streck och skriva bokstäver. Det är ju såååå tråååkigt. Det lossnade lite mer för L i 3:an. Visst skriver hon nu, men helst vill hon skriva meningarna hon har i läxa på datorn och det får hon också göra. Trist med Agnes lärare, men hoppas att det blir bra ändå.