19 april 2011

Påsklovstisdag

Junibacken blev det idag och Linnéa verkligen älskar detta ställe och hon har fått rutiner också både bra och dåliga.
Först går vi alltid direkt upp till Pippi och ser på Pippiföreställningen, sedan fort ner och äter och det ska vara Karlssons köttbullar, efter maten så blir det Musikbussenföreställningen.
När den är slut så blir det sagotåget och då går man först in i ett stort rum där Mumin, Mamma Mu, Karlsson på taket och Pettsson och Findus finns och vid ingången till det rummet så får Linnéa alltid panik och varför vet jag inte men det slutar alltid med att hon bajsar. Efter sagotåget blir det lek i Pippihuset och sen blir det fika och efter de lek på nedervåningen innan hemgång.

Idag åkte vi inte hem utan vi åkte till tandläkaren och Linnéa älskar de också.
Denna gång åkte vi dit för hon har två tänder i överkäken som är bruna och jag vill kolla dem och mycket riktigt så var det hål i båda dessa tänder.
Två foton togs på henne och hon bara ler och gör exakt vad tandläkaren säger och denna gång var Agnes också med som höll henne i handen. Nu ska vi tillbaka på torsdag och laga det första hålet och då får vi se om hon är lika cool.

Efter tandläkarbesöket gick vi till vår lokala pizzarestaurang och tjejerna åt sin middag där och jag festade på en ramlösa.

4 kommentarer:

Ulla sa...

Det måste ju vara toppen för tjejerna att kunna gå dit så ofta. L är också ganska cool hos tandläkaren och tycker inte att det är nåt särskilt, men hon har inte lagat något hål än. Hoppas att det går bra för Linnéa när det ska göras.

Nikki sa...

Vad mycket ni hittar på! Önskar att vi också hade något att hitta på här nere! Här är tyvärr inte så mycket att välja på, joooo om man åker över till Köpenhamn men då kostar det ju en halv förmögenhet (fast nu har iofs svenska kronan stärkts lite)!

Duktig tjej hos tandläkaren! Emma är också duktig på att gå dit, hon har ju dragit ut några tänder för de fick inte plats. Trodde aldrig hon skulle fixa det men det var inga problem. Men själv tycker jag ju att det är värre att borra än att dra ut en tand så vem vet hur hon skulle reagera på borren?

Lena sa...

Ulla: Ja det är väldigt bra Junibacken och nu känner en del igen Linnéa också av de som jobbar och då blir Linnéa så glad när de hälsar.

Nikki: De fick ta en in annan tandläkare som också tittade på Linnéas alla tänder som är lite här och där i munnen och de beslutades att de ska vänta ett år och sedan kolla vad som hänt för det saknades nu två tänder där nere som om de skulle börja växa upp inte hade någon plats alls plus att tänder redan nu ligger dubbelt och är väldigt sneda också. Men de problemet tar vi om ett år.

Nikki sa...

Hej!

Emma var nog runt 8-9 år när de drog ut de där tänderna som inte alls fick plats för att de andra tänderna skulle kunna räta upp sit lite. Hennes framtänder ligger fortfarande lite omlott men det är bättre än innan. Det är ju sagt att hon ska få tandställning men de skjuter på det hela tiden känns det som men det är visst några andra tänder som ska komma upp innan de ska ge sig på det.