30 juni 2013

Lite semester jämförelse

Att jämföra ska man inte göra men jag gör det nu i alla fall och den jag jämför Linnéa med är hennes tvillingsyster Agnes de är 10 år och denna jämförelse avser då semesterresa:
Resdagen, Agnes och Linnéa hoppar ur sängarna fast klockan är halv 4 men endast Agnes går automatiskt till toan Linnéa måste tjatas in.
Frukost blir i bilen och båda tjejerna ser fram mot detta i flera veckor innan men endast Agnes som äter Linnéa blir matvägrare.
Köandet vid väsklämningen brukar gå bra förutom då lite gråt av Linnéa.
Köandet och genomgången vid säkerhetskontrollen är svettigt för mamman (jag alltså) för Linnéa vill inte stå själv utan mig pappa är vid dessa tillfällen inte populär och hon gråter hysterisk fast alla mutor sätts in och bara att hennes väska ska läggas i en back är en lång process som kan få efterföljande personer i kön sura.
Sen ska ett nytt toabesök göras och då behövs stor övertalning och för det mesta kommer det inget.
Allt detta gör Agnes utan problem och tjat.
Flygresan är Linnéa ett stort ljus och hon är alltid lugn och snäll, Agnes kan där emot ilskna till i mellan åt men hon stör inte andra mer än mitt humör.
Linnéa äter också nu med god aptit medan Agnes ratar all mat så hon får nu mera inte mat på planet utan äter endast knäckemackor som man köper.
Sist vi åkte så kissade Linnéa på toan på planet så inget olycka hände i stolen som det tyvärr gjort föregående år. I år åker hon utan blöja med vi ska som säkerhet ha ”säng” skyddet i flygstolen.
Agnes hon kissar ofta och har som sport att köa till flygtoan.
Sen kommer de värsta av allt och det är Mallis flygplats golv som är blankare än blankt och Linnéa är livrädd för de och det tar lång, lång tid att gå där tills de blanka försvinner men det gör i stället att vi slipper stå och vänta länge på väskorna men de gör Agnes irriterad och jag blir svettig och då inte enbart av semestervärmen.
Bussturen går alltid bra med då med flyginköpets semesterpresenter.
Resten av dagen brukar gå bra med första badet och första middagen och sen är vi trötta och somnar tidigt.
Nu när Linnéa inte längre har blöja på natten så blir det sängskydd i sängen och hoppas att inga olyckor händer, men det finns tvättmaskin där vi bor på hotellet plus att vi får byta lakan när vi vill.
Nu kommer vi till maten och kompisarna där Agnes äter av egen maskin och dricker utan tjat plus att hon hittar kompisar och leker med själv till Linnéa stora sorg som inte hänger med i svängarna och då blir ledsen och sur som då gör Agnes ledsen för hon vill ju ha både sina nya kompisar och Linnéa med sig.
Linnéa har så svårt för frukost och vi har medvetet slutat tjata på henne då och vi nöjer oss med de lilla hon får i sig.
Lunch och middag äter hon utan problem med endast spagetti och köttfärssås.
Kompisar är det inte så mycket med för hon blir lätt blockerad och hinner inte med och det är mycket badlekar och de fixar Linnéa inte. Men mannen och jag är då hennes lekkompisar under hela semestern självklart Agnes också men hon får ju också egna kompisar.
Nu kommer vi till barnshowerna som Linnéa ÄLSKAR men inte vågar gå till själv som Agnes gör och hon springer ju då lite fram och åter mellan den och spelrummet och sina nya vänner medan Linnéa vill sitta i mitt knä och är glad, rädd, upphetsad och superlycklig i en stor blandning.
Kvälls showerna vill hon också se fast det är super läskigt men hon tycker ändå det är super kul.
I år har Linnéa som sagt ingen blöja och när Linnéa blir rädd så kan nummer två komma utan förvarning så vi får se vad som händer.
Agnes kan hämta dricka, glass och snacks själv på kvällen de kan säkert Linnéa också hämta men hon kan inte säga vad hon vill ha och hon kan inte bära och gå i mörker själv utan att ramla eller spilla.
Linnéa hittar inte heller och varje år som vi varit på samma ställe så hittar inte Linnéa ens ut från rummet utan måste ha någon med sig.
Linnéa går inte på toa av egen maskin utan måste bli påmind och också så måste vi tjata henne till toa.
Linnéa vågar inte bada i poolen så det är alltid havet som hon badar i.
Som sagt Agnes kan man lämna själv och hon fixar allt nästan medan Linnéa kan jag lämna själv ibland med Agnes men aldrig själv.
Agnes hon väljer också sina egna kläder själv de gör inte Linnéa, hon kan klä sig men jag får alltid rätt till och sätta på kläderna åt rätt håll efteråt och skorna kommer alltid på fel fot.
Håret är också ett problem och där är både tvättning och borstning en stort orors moment som tar tid och många tårar och allt detta gör Agnes av egen maskin.
Duscha är också jobbigt något som Agnes fixar själv.
Kan säga att jag har inga problem med allt detta men man ska ju inte jämföra så då gör jag det så klart.

1 kommentar:

Helen sa...

Det är ju inte så konstigt att du jämför tvillingar; det gör nog alla.
Gyril har ju inga syskon att jämföra med, men jag kan ju ärligt säga att jag bra mycket hellre reser med henne än med de flesta normalstörda barn...