24 januari 2011

På biblioteket idag och på bussen

På biblioteket i Årsta så finns det en hel långsida med barn och ungdomsböcker och lite här och där i hyllorna står det en bok som är lite reklambok för att locka läsare och idag när Agnes och jag var där så stod boken ” En dag i prinsessan Victorias liv”. Så här står det på Svenska DS föreningens hemsida om den boken ” en bok av Petter Lidbeck och Lisen Adbåge.
Victoria är prinsessa, inte hela Sveriges, men familjens. I sin bok berättar hon om en alldeles vanlig dag i sitt liv; i skolan, på badhuset och hemma. En varm och charmig berättelse. Victoria har Downs syndrom”.Idag hämtade jag Linnéa på skolan för det var dans och vi tog bussen från Gullmarsplan till Agnes skola och Linnéa och jag sitter framför där man ställer barnvagnar.

Linnéa hon babblar och jag lyssnar nog inte så noga och in kommer det en vagn med en mamma och pappa. Pappan ler jätte mycket till Linnéa och jag tänker först inte så mycket och efter en liten stund tittar jag på barnet i vagnen och ser inget speciellt just då men tittar ändå en gång till för att pappan ler så mycket till Linnéa och då ser jag ju att den lilla tjejen i vagnen är en lite tjej med de lilla extra. Så jag frågar så klart och vi börjar prata.

Tänk vad glad man blir när man träffar på små söta barn med det lilla extra.

2 kommentarer:

Ulla sa...

Den boken köpte jag till L:s fritids på skolan när hon slutade där i våras. Vi har den hemma också och läser i ibland.

Man blir verkligen jätteglad när man ser små söta bebisar(andra med) med det lilla x-tra.

Lena sa...

Hej Ulla. Vi köpte boken till förskolan.