3 september 2010

Linnéas skola

Jag har inte fått riktigt kläm på vad som görs i Linnéas klass ännu.
Men enligt schemat så är det 2 timmars undervisning varje dag och de ska då vara svenska och matte men vad de gör vet jag ännu inte.
Sedan är det väldigt mycket rörelselek, musik och slöjd (som enligt mig är pyssel).
Men snart är det samtal och då får man reda på lite mer vad som görs.
Vi har i alla fall köpt eget material som vi ska träna Linnéa med hemma för jag tror inte hon får all den utbildning som jag vill Linnéa ska ha i skolan tyvärr.
Men Linnéa är otroligt glad när hon åker till skolan och väldigt glad när hon kommer hem och de på skolan tycker hon är så snäll och glad liten tjej.

7 kommentarer:

Ulla sa...

Det är inte så lätt att veta vad de gör i skolan eftersom man inte har samma koll längre när de åker taxi. Vi hade tur när L började i skolan att L hade sin assistent som tränade enl Karlstadmodellen en stund varje dag.

Nikki sa...

Vad trist att de har så lite undervisning på schemat och att ni inte fått veta VAD de kommer jobba med. Skolan är en kamp för våra barn. För andra blir föräldraransvaret mindre och mindre men inte för oss!

Carina - den gråa pippin sa...

Jämfört med vi har att brottas med så låter det som en dröm om det står matte och svenska på schemat...
Vi kampar vidare med mycket gråt och svordomar inombords. Jag skriver inte alla mina känslor om skolan längre då jag vet att skolan och lärarna läser min blogg.

Helen sa...

Instämmer med Nikki; det blir mer kamp för varje dag.
Jag hämtar tyvärr en unge som mår otroligt dåligt just nu och om det kan du läsa i min blogg.

Så att Linnea trivs och är glad det är värt mycket - trots allt.

Lena sa...

Tack alla för era inlägg.
Jag tror att allt kommer sluta bra och jag har valt särskola själv till Linnéa och jag vet att särskola inte ger den undervisning som jag vill att hon ska ha och jag viste redan från början att vi behöver komplettera undervisningen hemma. En vanlig skola där vi bor hade inte fungerat för Linnéa för hon hade inte fixat 30 barn i ett litet klassrum så som det är där jag bor plus att skolan är från F till årskurs 9.

Nikki sa...

Lena! Att man väljer särskolan kan innebära en kamp att förändra tänket där. Ja, om du orkar förstås för jag vet ju att man har inte all den ork man skulle behöva för att ge våra barn en bra skolgång oavsett om barnet går i särskolan eller grundskolan! Och det är ju inte vi föräldrar som ska ombesörja det utan det är skolans ansvar vilket de ofta brister i oavsett skolform! Kan du inte lova mig att du slutar ursäkta det skolval ni gjort? Ni har gjort det som ni tror är det bästa för Linnea och det ska du inte behöva ursäkta! Kram

Jacqueline sa...

Ville bara lämna en hälsning och säga vilka härliga bilder o videos på dina prinsessor.
Hittade din blogg via FL i en tråd om DS och var tvungen att kika in.
Många kramar!