10 april 2010

Kiss o Bajs inlägg

Idag har Linnéa kissat och bajsat på pottan 1 gång men hon har också kissat på sig 3 gånger, 1 gång på vardagsrumsgolvet, en gång i tjejernas rum på hoppahagen mattan och sista gången på hallmattan.
Sista gången tog det ca 10 minuter att få på henne trosan för hon grät med stora, stora tårar och skrek att hon vill ha BÖJA.

Någon som har bra förslag på vad som kan göras mer än sätta henne på pottan varje timma?

6 kommentarer:

Ulla sa...

Bra jobbat av Linnéa att hon fått lite gjort i pottan alltså. Måste fråga om Linnéa bryr sig något särskilt när hon kissar på sig eller på golvet? L gjorde/gör nämligen inte det. För någon vecka sen så hade hon blöta kläder med hem varje dag! Och det är inget man har lust med när dom blivit 13 år kan jag säga. Men toaträningen var nåt vi jobbade jättemycket med och misslyckades totalt med också. Och det är inte över än verkar det som. Jo egentligen men det händer "olyckor" ändå. Vi gjorde en social berättelse om toabesöken. Ritade enkelt i en bok och läste den, fungerade sisådär bara, men vi testade. Det är nog bara att fortsätta med pottan och vara konsekvent. (och det är inte det lättaste) Lycka till iaf.

Lena sa...

Hej Ulla och tack för svaret.
När hon kissar på sig så säger hon bara OJ och vad jag tror och fattar av henne så bara kommer de utan en enda tanke och det är jätte svårt att få henne på toaletten eller pottan efteråt för hon vill endast ha sin blöja i stället.
Ja de är bara att fortsätt träning och skurning av golv.
Hon bajsade också i trosan i går kväll och de sa hon till oss utan det var Agnes som kom och sa att Linnéa luktade bajs.

Lena sa...

"De sa hon INTE till oss" ska det stå!

Kerstin B sa...

När vi började med pottträning så körde vi med blöjor tills dess att vi märkte att det var torrt meöllan gångerna. Vi lyckades hitta ett mönster. Av misstag köpte jag en potta som spelar när man kissar i den och det var uppskattat, likso en bekräftelser på att det är rätt. Vi körde även med klistermärken, för Clara var det roligaste att välja klistermärke och sätta upp Lilnnea kanske kan tycke adet är roligt med belöning efter 10 "fullträffar". När vi kände att Clara var torr mellan toabesöken tog bi på trosor. Hon är inte jätteduktig på att säga till när hon är kissenödig men man har lärt sig hennes "tecken" på att det är dags. Hoppas att det kan vara till någon hjjälp om hur vi gjort eller rättare sagt gör med Clara.
Lycka till!
Kerstin

Lena sa...

Tack Kerstin.
Vi får nog börja med blöja här hemma igen, på dagis har hon blöja för det fungerar inte att ha henne utan blöja där. Tyvärr har det strulat med pott/toa besöken på dagis på grund av sjukdomar och glömska och så har jag också glömt att påminna hela tiden också.
Jag har letat i affärerna efter denna musikpotta men jag hittar den inte tyvärr. Har du något märke på pottan?

Kerstin B sa...

Nä tyvärr har jag inte märke på den men jag köpte den på Gekås i Ullared. Jag tror att jag har sett varianter på både Babyproffsen och coop forum.