31 juli 2011

2011 års Sund simskoleavslutning

Snart börjar simskoleavslutningen
 Som varje år så var Pippi där i två upplagor också
 Mer väntan
 Agnes hämtar årets simmärken som är, Simborgarmärket, Silverhajen. Sjöstjärnan blå och röd.
En godispåse blev det också.
 Linnéa blev också uppropad och då för att hämta sin godispåse.
Nästa år får vi se om hon är modigare och kan försöka ta ett märke.
 Denna bild får ni läsa om lite längre ner........

Simskoleavslutningen i år på Sundssimskola slutade lite annorlunda än tidigare år och det var att de två Pippi som var där paddlade ut i en kanot och stod upp och vinkade och sedan ramlade i vattnet och då kom sjöräddningen och plockade upp dem och på bryggan stod polisen och arresterade dem.
Super roligt tyckte alla och sedan fick alla barn och vuxna kolla och sitta i polisbilen och också gå ombord på sjöräddningsbåten, Agnes och mannen var i båten.
Linnéa tjatade hela tiden något som jag inte från början förstod men sedan kom jag på att det hon sa var att det inte var ett sjöräddningsbåt som kom utan ett sjörövarskepp som kom och räddade Pippi. Tänk vad dumma vi andra var som inte förstod de.

Här står de två Pippi och skäms över vad de gjort

Tur till Mikrumsbrygga

Lite tjatigt är det men det är så roligt att Agnes äntligen lärt sig cykla och här är vi på väg till Mikrumsbrygga för att ät en sen lunch, Linnéa och jag gick dit sedan har vi cyklat runt på alla väger i vårt stugområde och också till badet.

Mat!

Kram!


Liten dansuppvisning efter maten på Mikrums sjökrog




28 juli 2011

Badda

Linnéa badar inte så ofta men sitta på bryggan och plaska är ganska roligt.

27 juli 2011

Cykla

Agnes lärde sig att cykla igår och allt gick bra ganska länge ända tills Agnes glömde bort hur man bromsa. Allt gick bra till slut men hon blev väldigt rädd och jag också.

Men jag då?

Igår cyklade Agnes ner i ett dike och hon fick lite ont som ledde till att Agnes fick sova i min säng och som då gjorde att Linnéa blev avis så hon fick också sova där och då hamnade mannen i Linnéas säng och jag skulle då sova med tjejerna.
Men frågan är VAR?

24 juli 2011

Popular

Mini disco och Linnéa släpper loss till Popular.
Bredvid står Mia som är lika gammal som mina tjejer och som låg på neo samtidigt som oss, tänk var värden är liten att vi nu 8 år senare hamnade på samma hotell på Mallis.
Mia har också en kromosom avvikelse men en väldigt ovanlig sådan.
Sista veckan kom det också en DS kille till vårt hotell som var sex år och han var en liten rymmare och försvann redan dag 2 men som tur är bara till våningen ovanför, han var en riktig lite söting men otroligt busig med massor av bus i ögat.
Det är när man träffar dessa busiga DS barn som man förstår vilken tur vi har med Linnéa som nästan aldrig gör bus och som aldrig har rymt i hela sitt liv utan mer är hängande på mig, mannen eller Agnes hela tiden.

18 juli 2011

Multimedia message

10 minuter kvar till showen och väntan är olidlg och tjejerna frågar hela tiden hur lång tid det är kvar.

16 juli 2011

Trötta tjejer

Det är jobbigt med sol och bad så idag somnade båda tjejerna samtidigt på stranden och Linnéa hade båda armpuffar och simring på sig.

15 juli 2011

Multimedia message

Linnea ser på kvällens björnshow och blir lite rädd samtidigt som hon dricker barndrink

9 juli 2011

Multimedia message

3:30 gick vi upp i Sverige denna dag och nu i denna stund sitter Linnea och jag och äter bröd doppad i allioli på en balkong i Mallis, de två andra i familjen var så trötta så de har somnat.

6 juli 2011

Pippi på Junibacken

Har just fått reda på att det inte blir någon Pippi föreställning (för ett tag i alla fall) på Junibacken utan från och med den 18/7 blir det Mumin med vänner.

Hur ska detta nu förklaras för Linnéa som nu på morgonen har tjatat och tjatat om att hon vill gå och se Pippi på "Unibacken dä Pippi bo"?

Hur ska hon klara att gå dit utan att få krama Pippi?




Tillägg:
Inte bara Linnéa som blev lessen läs
här.
Hoppas nu att de löser sig så Pippi kommer tillbaka till Junibacken igen för hon kan ju inte vara borta på semester hur länge som helst.

5 juli 2011

Junibacken och Aquaria 5/7

På väg till Junibacken

Lilla gubben blir fixad


Jag hade inte kollat in dagens Junibackens program så tjejerna och jag gick direkt upp till Pippi huset och väntade på att Pippi föreställningen skulle börja och ca 10:40 så undrar Agnes vilken Pippi de ska spela och jag går in på Junibackens hemsida och kollar och ser att det inte är någon Pippi föreställning och i stället Musikbussen kl 11 och en våning ner. Så nu blev det övertalning av Linnéa att vi måste gå ner och att Pippi var på semester men Linnéa var av någon konstig anledning lättövertalad denna dag så vi kom ner bara efter 5 minuter så tjejerna hann sitta lite i bussen innan föreställningen började.

Musikbussen

Karlssons köttbullar

På uteserveringen fanns det en eka med fiskespön 

Det fanns också en brygga som Agnes hoppade ifrån men Linnéa hon går ner på sitt sätt.




Lite lek

Bakar

Nu har vi kommit till Aquaria och här en liten grön giftig groda


Fiskar

Agnes gick ner i ett hål och såg lite fiskar och så var det blött

och en bit från nergången kom hon upp i ett annat hål

Sen blev det McDonald´s